Virant že izbral novega ministra

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Virant bo še danes obvestil premierko o novem kandidatu za ministra, ime javnosti še ni znano.
Oglej si celoten članek

Sinoči so pri izvršnem odboru stranke DL sklenili, da se bodo danes pogovorili še z dvema kandidatoma za novega ministra za infrastrukturo in prostor. S koliko kandidati so se že pogovarjali, nočejo razkriti.

Po neuradnih informacijah so popoldan v DL sprejeli odločitev, koga bodo za novega kandidata za ministra za infrastrukturo predlagali Alenki Bratušek. Premierko bodo o imenu obvestili še danes, jutri pa naj bi Virant oziroma Bratuškova o kandidatu obvestila še Državni zbor.

Rekordno kratek mandat

Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher je odstopno izjavo podal v ponedeljek. Ko bo predsednica vlade Alenka Bratušek o odstopu pisno obvestila predsednika DZ, se bodo poslanci s tem morali seznaniti najpozneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.

Takrat bo Maherju tudi prenehala funkcija. Nato bo predsednica vlade morala v 10 dneh predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljala sama oziroma jo zaupala drugemu ministru, Maher pa bo do imenovanja svojega naslednika moral opravljati tekoče posle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:03 28. Marec 2013.

    a bo minister za čez vikend ali za dalj časa

  • 18:24 28. Marec 2013.

    Tasta dej,da ostane vse v družini.

  • 17:29 28. Marec 2013.

    eden gor ali dol pri teh budalah

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.