Slovenija
23 ogledov

Virant že izbral novega ministra

Gregor Virant, državni zbor Saša Despot
Virant bo še danes obvestil premierko o novem kandidatu za ministra, ime javnosti še ni znano.

Sinoči so pri izvršnem odboru stranke DL sklenili, da se bodo danes pogovorili še z dvema kandidatoma za novega ministra za infrastrukturo in prostor. S koliko kandidati so se že pogovarjali, nočejo razkriti.

Po neuradnih informacijah so popoldan v DL sprejeli odločitev, koga bodo za novega kandidata za ministra za infrastrukturo predlagali Alenki Bratušek. Premierko bodo o imenu obvestili še danes, jutri pa naj bi Virant oziroma Bratuškova o kandidatu obvestila še Državni zbor.

Rekordno kratek mandat

Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher je odstopno izjavo podal v ponedeljek. Ko bo predsednica vlade Alenka Bratušek o odstopu pisno obvestila predsednika DZ, se bodo poslanci s tem morali seznaniti najpozneje v sedmih dneh po prejemu obvestila.

Takrat bo Maherju tudi prenehala funkcija. Nato bo predsednica vlade morala v 10 dneh predlagati novega ministra ali obvestiti DZ, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljala sama oziroma jo zaupala drugemu ministru, Maher pa bo do imenovanja svojega naslednika moral opravljati tekoče posle.

Komentarjev 6