Višje cene v mednarodnem prometu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
S 1. avgustom se bodo povišale nekatere cene pošiljk v tujino, nekoliko drugačne bodo tudi nekatere kategorije pošiljk.
Oglej si celoten članek

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je izdala pošti soglasje za spremembo masnih stopenj in višjih cen univerzalne poštne storitve v mednarodnem poštnem prometu. Nove cene bodo začele veljati s 1. avgustom.

"Do sprememb cen omenjenih storitev je prišlo zaradi izgub na področju univerzalne storitve v čezmejnem prometu, do katere prihaja še posebej zaradi visokih stroškov terminalnega obračuna in stroškov transporta, kar izhaja iz stroškovnega modela Pošte Slovenije d.o.o. in računovodskih evidenc čezmejnega prometa Pošte Slovenije d.o.o.," so pojasnili odločbo na Akosu, kjer še dodajajo, da so ugotovili, da so predlagane spremembe cen stroškovno utemeljene.

Spodnja tabela prikazuje primerjavo cen storitev pred in po odobritvi spremembe s 1. 8. 2016. Cene, ki so navedene v tabeli, so brez DDV, saj je univerzalna poštna storitev oproščena plačila DDV.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 15:18 28. Julij 2016.

    Sem realistična kot oseba in moram povedati, da so poštne storitve pri nas zelo drage. Imajo se za neke dhl, …

  • 15:15 26. Julij 2016.

    nkidess86 - točno tako.<br />S tem, da ti pošiljko izgubijo, ti povrnejo samo poštnino, čeprav daš priporočeno, ker je notri …

  • 15:09 26. Julij 2016.

    seenamojca<br />Sedaj so vsaj napisali, da bo podražitev.<br />Spomladi je bila ena zelo dobra tiha podražitev pa nihče ni nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.