Slovenija
123 ogledov

Višje cene v mednarodnem prometu

Pošta Slovenije Saša Despot
S 1. avgustom se bodo povišale nekatere cene pošiljk v tujino, nekoliko drugačne bodo tudi nekatere kategorije pošiljk.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je izdala pošti soglasje za spremembo masnih stopenj in višjih cen univerzalne poštne storitve v mednarodnem poštnem prometu. Nove cene bodo začele veljati s 1. avgustom.

"Do sprememb cen omenjenih storitev je prišlo zaradi izgub na področju univerzalne storitve v čezmejnem prometu, do katere prihaja še posebej zaradi visokih stroškov terminalnega obračuna in stroškov transporta, kar izhaja iz stroškovnega modela Pošte Slovenije d.o.o. in računovodskih evidenc čezmejnega prometa Pošte Slovenije d.o.o.," so pojasnili odločbo na Akosu, kjer še dodajajo, da so ugotovili, da so predlagane spremembe cen stroškovno utemeljene.

Spodnja tabela prikazuje primerjavo cen storitev pred in po odobritvi spremembe s 1. 8. 2016. Cene, ki so navedene v tabeli, so brez DDV, saj je univerzalna poštna storitev oproščena plačila DDV.

 

Komentarjev 9
  • jozicamurn 15:18 28.julij 2016.

    Sem realistična kot oseba in moram povedati, da so poštne storitve pri nas zelo drage. Imajo se za neke dhl, fedex, itd. večje firme, pozabljajo pa da imajo samo nekaj kombijev in pa par aviončkov adrije za dostavo, ki so ...prikaži več povezani z nizozemsko ali nemčijo. Druga podjetja imajo svoje avione. Skratka vredni so nula od nule po logistiki in hitrosti. Za darilo sem dala 7 eur na akciji (400 gramov), da bi ga poslala v Srbijo "standardno" je prišel račun 15 eur. Sramota koliko je to drago. Predragi in to svinjsko dragi so že sedaj in oni hočejo še zvišati cene. Ma ne damo Vam niti centa, bomo iz kitajske naročevali, da nam samo prinašate 100kg stvari težke in se mučite prekleti materialisti.

  • Papaja Popi 15:15 26.julij 2016.

    nkidess86 - točno tako.S tem, da ti pošiljko izgubijo, ti povrnejo samo poštnino, čeprav daš priporočeno, ker je notri pač vrednost.Edinole, če pošlješ vrednostno pismo ti povrnejo celotno vrednost.napisati pa moraš malo večjo vrednost, da so ti ...prikaži več povrnjeni vsi stroški.

  • Papaja Popi 15:09 26.julij 2016.

    seenamojcaSedaj so vsaj napisali, da bo podražitev.Spomladi je bila ena zelo dobra tiha podražitev pa nihče ni nič omenil.Prav tako bo spet jeseni, ko bo spet tiha podražitev pa spet ne bo nihče omenilTako je že ...prikaži več kar nekaj let.Omenijo samo avgustovsko podražitev.