Višje kazni učinkujejo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Prometna varnost. Po zvišanju glob nesreč več, a z manj žrtvami. Manj tudi voženj v napačno smer.
Oglej si celoten članek

Štiri mesece po uvedbi višjih kazni za prometne prekrške policija ugotavlja, da to "trenutno ugodno vpliva na zmanjšanje števila hujših posledic prometnih nesreč". Vseeno pa je bilo od začetka julija do konca oktobra 1.600 nesreč z materialno škodo več kot v istem obdobju lani.

Hitro ob vozniški izpit

Od julija do novembra so pri 2.103 voznikih ugotovili več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar pomeni takojšen odvzem vozniškega izpita. Na ministrstvu za pravosodje ne vodijo statistike po mesecih, zato vemo le, da je vozniški izpit letos do sredine oktobra izgubilo 1.929 ljudi. Policija pojasnjuje, da so razlike v številu zato, ker določeni vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola, izpita sploh nimajo. Zaradi alkohola je vozniški izpit sicer izgubilo 1.543, zaradi prevelike hitrosti 110, zaradi mamil pa 276 voznikov.

Manj smrtnih žrtev

V zadnjih štirih mesecih je bilo prometnih nesreč s smrtnim izidom 46, v istem obdobju lani pa 54. V primerjavi z lanskim obdobjem je bilo tudi 374 manj nesreč s telesnimi poškodbami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:59 16. November 2011.

    Statistika je ena fantastična veda! Lahko jo uporabiš tako kot ti paše...Več nesreč, manj smrtnih žrtev lahko interpretiraš tudi: "Višje …

  • 00:52 16. November 2011.

    Bravo Žlender, bravo Zajc, morda vaju predlagamo za heroja dela 2011. Res sta genijalca, to kar sta dosegla vidva je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.