Višje sodišče o Mislejevi

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Koprsko višje sodišče danes odloča v primeru Kristine Mislej. Zaradi kazni za detomor sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo.
Oglej si celoten članek

Kristina Mislej je bila zaradi detomora – za zdaj še domnevnega, saj sodba še ni pravnomočna – obsojena na 20 let zapora. Na sodbo sodišča sta se ob izreku konec marca pritožila tako tožilstvo kot obramba.

Koprsko sodišče je Mislejevo spoznalo za krivo umora svojih dveh otrok, ki naj bi ju zadušila med spanjem. Po mnenju sodišča gre za posebno kruto dejanje, saj je otrokoma življenje vzela na začetku njune življenjske poti. Za vsak umor ji je prisodilo 14 let zapora, kazen pa združilo v enotno v trajanju 20 let.

Odvetnik obtožene Branko Gvozdić je ob izreku sodbe menil, da umor na zahrbten način ni bil dokazan, prav tako pa po njegovem mnenju ni mogoče izključiti navzočnosti tretje osebe.

Tožilstvo je po drugi strani menilo, da bi moralo sodišče izreči enoten dosmrten zapor, če bi sledilo njihovemu predlogu in za vsak detomor obtoženki prisodilo 30 let zapora.

S sodbo je bil nezadovoljen tudi oče otrok Andrej Gorup, ki je sicer menil, da mu nobena sodba otrok ne more vrniti, kljub temu pa poudaril, da bi morala biti mati kaznovana strožje. Njegov zastopnik Franci Matoz je dodal, da bi moralo sodišče slediti tožilstvu in Mislejevi prisoditi dosmrtni zapor.

Višje sodišče v primeru odloča danes, na njihovo odločitev še čakamo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.