Slovenija
93 ogledov

Višje sodišče o Mislejevi

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Koprsko višje sodišče danes odloča v primeru Kristine Mislej. Zaradi kazni za detomor sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo.

Kristina Mislej je bila zaradi detomora – za zdaj še domnevnega, saj sodba še ni pravnomočna – obsojena na 20 let zapora. Na sodbo sodišča sta se ob izreku konec marca pritožila tako tožilstvo kot obramba.

Koprsko sodišče je Mislejevo spoznalo za krivo umora svojih dveh otrok, ki naj bi ju zadušila med spanjem. Po mnenju sodišča gre za posebno kruto dejanje, saj je otrokoma življenje vzela na začetku njune življenjske poti. Za vsak umor ji je prisodilo 14 let zapora, kazen pa združilo v enotno v trajanju 20 let.

Odvetnik obtožene Branko Gvozdić je ob izreku sodbe menil, da umor na zahrbten način ni bil dokazan, prav tako pa po njegovem mnenju ni mogoče izključiti navzočnosti tretje osebe.

Tožilstvo je po drugi strani menilo, da bi moralo sodišče izreči enoten dosmrten zapor, če bi sledilo njihovemu predlogu in za vsak detomor obtoženki prisodilo 30 let zapora.

S sodbo je bil nezadovoljen tudi oče otrok Andrej Gorup, ki je sicer menil, da mu nobena sodba otrok ne more vrniti, kljub temu pa poudaril, da bi morala biti mati kaznovana strožje. Njegov zastopnik Franci Matoz je dodal, da bi moralo sodišče slediti tožilstvu in Mislejevi prisoditi dosmrtni zapor.

Višje sodišče v primeru odloča danes, na njihovo odločitev še čakamo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.