Vitezi glavni v Predjami

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na viteškem turnirju se bodo pomerili vitezi, konjeniki in mečevalci. Izbirali bodo tudi "najzalejšo" gospodično.
Oglej si celoten članek

V Predjami bo ptoekal že 16. Erazmov viteški turnir. Osrednji del današnjega dogajanja bo obujanje legende o Erazmu Predjamskem ter obleganje Predjamskega gradu.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali viteški turnir z vitezi, konjeniki in mečevalci, spremljali pa ga bodo grajska gospoda, trgovci glumači, zastavometalci, čarodeji in drugi. Sodelovalo bo preko 250 nastopajočih posameznikov in skupin iz Slovenije, Italije in Hrvaške.

Program za otroke

Posebno pozornost bodo tako kot vsako leto namenili otrokom. Ob nedeljskih celodnevnih delavnicah bo tudi otroški turnirski prostor, kjer se bodo mali paži lahko pomerili v različnih spretnostih.

Srednjeveška prizorišča bodo po vsej Predjami. Na stojnicah bodo razstavljali svojo robo mojstri starih obrti, obiskovalci pa bodo ob njihovi pomoči lahko sami izdelali spominek. Gostinska ponudba bo poleg klasičnih vključevala predvsem srednjeveške dobrote. V vaški cerkvici pa bo zjutraj maša.

Pripravljajo novosti

Letošnja prireditev prinaša tri novosti. Srečnemu izžrebancu bodo pripravili praznovanje rojstnega dne v Predjamskem gradu s pravo srednjeveško pogostitvijo. Izbrali in nagradili bodo najizvirnejši srednjeveški otroški kostum, nagrada pa čaka prav vsakega otroka v srednjeveškem kostumu. Grajske gospodične pa se bodo ob viteških bojih potegovale za prestižno krono "najzalejše".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.