Slovenija
62 ogledov

Vitezi glavni v Predjami

Erazmov viteški turnir Žurnal24 main
Na viteškem turnirju se bodo pomerili vitezi, konjeniki in mečevalci. Izbirali bodo tudi "najzalejšo" gospodično.

V Predjami bo ptoekal že 16. Erazmov viteški turnir. Osrednji del današnjega dogajanja bo obujanje legende o Erazmu Predjamskem ter obleganje Predjamskega gradu.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali viteški turnir z vitezi, konjeniki in mečevalci, spremljali pa ga bodo grajska gospoda, trgovci glumači, zastavometalci, čarodeji in drugi. Sodelovalo bo preko 250 nastopajočih posameznikov in skupin iz Slovenije, Italije in Hrvaške.

Program za otroke

Posebno pozornost bodo tako kot vsako leto namenili otrokom. Ob nedeljskih celodnevnih delavnicah bo tudi otroški turnirski prostor, kjer se bodo mali paži lahko pomerili v različnih spretnostih.

Srednjeveška prizorišča bodo po vsej Predjami. Na stojnicah bodo razstavljali svojo robo mojstri starih obrti, obiskovalci pa bodo ob njihovi pomoči lahko sami izdelali spominek. Gostinska ponudba bo poleg klasičnih vključevala predvsem srednjeveške dobrote. V vaški cerkvici pa bo zjutraj maša.

Pripravljajo novosti

Letošnja prireditev prinaša tri novosti. Srečnemu izžrebancu bodo pripravili praznovanje rojstnega dne v Predjamskem gradu s pravo srednjeveško pogostitvijo. Izbrali in nagradili bodo najizvirnejši srednjeveški otroški kostum, nagrada pa čaka prav vsakega otroka v srednjeveškem kostumu. Grajske gospodične pa se bodo ob viteških bojih potegovale za prestižno krono "najzalejše".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.