Vizija je, primanjkuje pa plesalcev

Foto: Žurnal24 Plesalci trenirajo štirikrat na teden, starši pa so intenzivno vpeti v organizac
Plesni klub. Plesalci trenirajo, tekmujejo in nastopajo, a za obstoj kluba to ne bo dovolj.
Oglej si celoten članek

“Smo športni, neprofitni klub in vse, kar naredimo starši, ki smo člani kluba, naredimo prostovoljno. Zato gre včasih počasneje, kot bi si želeli,” pravi Zdenko Potočar, ki je spomladi prevzel vodenje Plesnega kluba Novo mesto. Ta deluje 13. leto, s plesnimi pari pa v standardnih in latinskoameriških plesih tekmujejo na državnih in mednarodnih prvenstvih.

Pred kratkim so navdušili s predstavo Popotovanje okoli sveta v Kulturnem centru Janeza Trdine in Plesnim mozaikom na Elektrinem večeru v Ljubljani.

Težava pa je, da imajo v klubu kar sedem plesalk, ki so brez para in lahko plešejo le kot solistke na nastopih, ne morejo pa se udeleževati tekem. “Zavedamo se, da je težko prepričati mladince ali člane, da bi se priključili klubu. Zato intenzivno delamo z najmlajšimi,” dodaja Potočar. Mala plesna šola, ki jo vodi domačinka, izkušena plesalka Staša Berkopec, se je kot novost letošnjega leta med otroki dobro prijela, v klubu pa upajo na to, da jih bodo v prihodnje bolj podprli tudi sponzorji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.