Slovenija
13 ogledov

Vizija je, primanjkuje pa plesalcev

Plesalci trenirajo štirikrat na teden, starši pa so intenzivno vpeti v organizac Žurnal24 main
Plesni klub. Plesalci trenirajo, tekmujejo in nastopajo, a za obstoj kluba to ne bo dovolj.

“Smo športni, neprofitni klub in vse, kar naredimo starši, ki smo člani kluba, naredimo prostovoljno. Zato gre včasih počasneje, kot bi si želeli,” pravi Zdenko Potočar, ki je spomladi prevzel vodenje Plesnega kluba Novo mesto. Ta deluje 13. leto, s plesnimi pari pa v standardnih in latinskoameriških plesih tekmujejo na državnih in mednarodnih prvenstvih.

Pred kratkim so navdušili s predstavo Popotovanje okoli sveta v Kulturnem centru Janeza Trdine in Plesnim mozaikom na Elektrinem večeru v Ljubljani.

Težava pa je, da imajo v klubu kar sedem plesalk, ki so brez para in lahko plešejo le kot solistke na nastopih, ne morejo pa se udeleževati tekem. “Zavedamo se, da je težko prepričati mladince ali člane, da bi se priključili klubu. Zato intenzivno delamo z najmlajšimi,” dodaja Potočar. Mala plesna šola, ki jo vodi domačinka, izkušena plesalka Staša Berkopec, se je kot novost letošnjega leta med otroki dobro prijela, v klubu pa upajo na to, da jih bodo v prihodnje bolj podprli tudi sponzorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.