Vizjak v Telekomu pušča dva tira

Foto: Žurnal24 Telekomu se za zdaj sladko smeji. (Foto: BOBO)
Uvedbe enotirnega sistema v Telekomu ne bo, se glasi presenetljiva odločitev vlade.
Oglej si celoten članek

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je namreč na tiskovni konferenci pred današnjo skupščino Telekoma sporočil, da država kot večinska lastnica v družbi uvedbo enotirnega upravljanja prestavlja na čas po volitvah. Bojan Dremelj, predsednik uprave, bo po današnji skupščini tako zagotovo ostal na čelu Telekoma, saj ga lahko razreši le nadzorni svet.

Minister Vizjak je pojasnil, da še vedno meni, da je uvedba enotirnega upravljanja koristna za Telekom, saj nadzorniki v zdajšnjem sistemu upravljanja nimajo nobenega vpogleda v poslovanje odvisnih družb, kot je denimo Mobitel. Vlada pa je po njegovem pretehtala, da je za družbo bolje, da predlog o enotirnem upravljanju umakne, saj je deležen številnih političnih očitkov, da vlada z njim utrjuje položaj v družbi. "To pa škodi poslovanju Telekoma," je povedal Vizjak.

Bojan Dremelj ostaja na čelu Telekoma. Foto: BOBO

 
Spomnimo, Vizjak je 5. junija na tiskovni konferenci presenetil s sklepom vlade, da se v družbi Telekom uvede enotirno upravljanje. Takrat je pojasnil, da bo na ta način vodenje družbe učinkovitejše. Med šestimi takrat predlaganimi imeni v upravni odbor je bil tudi Bojan Dremelj, prvi mož Telekoma. Pač pa je Vizjak že takrat dopuščal, da se seznam imen še spremeni.

Na dnevnem redu skupščine je sicer tudi odločanje o delitvi dobička (višina dividende 12,80 evra bruto na delnico) in 135 tisoč evrih nagrade nadzornikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.