Slovenija
5 ogledov

Vizjak v Telekomu pušča dva tira

Telekomu se za zdaj sladko smeji. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Uvedbe enotirnega sistema v Telekomu ne bo, se glasi presenetljiva odločitev vlade.

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak je namreč na tiskovni konferenci pred današnjo skupščino Telekoma sporočil, da država kot večinska lastnica v družbi uvedbo enotirnega upravljanja prestavlja na čas po volitvah. Bojan Dremelj, predsednik uprave, bo po današnji skupščini tako zagotovo ostal na čelu Telekoma, saj ga lahko razreši le nadzorni svet.

Minister Vizjak je pojasnil, da še vedno meni, da je uvedba enotirnega upravljanja koristna za Telekom, saj nadzorniki v zdajšnjem sistemu upravljanja nimajo nobenega vpogleda v poslovanje odvisnih družb, kot je denimo Mobitel. Vlada pa je po njegovem pretehtala, da je za družbo bolje, da predlog o enotirnem upravljanju umakne, saj je deležen številnih političnih očitkov, da vlada z njim utrjuje položaj v družbi. "To pa škodi poslovanju Telekoma," je povedal Vizjak.

Bojan Dremelj ostaja na čelu Telekoma. Foto: BOBO

 
Spomnimo, Vizjak je 5. junija na tiskovni konferenci presenetil s sklepom vlade, da se v družbi Telekom uvede enotirno upravljanje. Takrat je pojasnil, da bo na ta način vodenje družbe učinkovitejše. Med šestimi takrat predlaganimi imeni v upravni odbor je bil tudi Bojan Dremelj, prvi mož Telekoma. Pač pa je Vizjak že takrat dopuščal, da se seznam imen še spremeni.

Na dnevnem redu skupščine je sicer tudi odločanje o delitvi dobička (višina dividende 12,80 evra bruto na delnico) in 135 tisoč evrih nagrade nadzornikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.