Vlada bo upoštevala novinarje

Foto: Žurnal24 Borut Pahor (Foto: Dejan Mijović)
Premier zagotovil, da bodo v novem zakonu določbe o nakupu medijskih hiš strožje.
Oglej si celoten članek

Danes se je premier Borut Pahor sestal s predstavniki novinarskih aktivov. Dogovorili so se, da bo vlada v prihodnji zakon o medijih vključila tudi določbo, po kateri bi bilo za imenovanje odgovornih urednikov nujno obvezujoče soglasje 65 odstotkov navzočih novinarjev.

 

 

Zakon o medijih bo pripravljen do konca septembra ali začetka oktobra, v državnem zboru pa bi ga lahko sprejeli še pred božičem.

Razpravljali so tudi o določbah, ki bi zagotovile večjo preglednost pri lastništvu medijev. Premier je napovedal, da bodo v novem zakonu določbe, ki določajo nakupe medijskih hiš v Sloveniji, strožje, nepravilnosti pa ostreje sankcionirane.

Novinar Večera Matija Stepišnik je po sestanku povedal, da je zdaj na potezi ministrstvo za kulturo: "Kaj od tega, kar je bilo dogovorjeno oziroma je bilo dogovorjeno na neki načelni ravni, bo vključeno v osnutek zakona o medijih, pa bomo še videli.''

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.