Slovenija
18 ogledov

Vlada bo upoštevala novinarje

Borut Pahor (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Premier zagotovil, da bodo v novem zakonu določbe o nakupu medijskih hiš strožje.

Danes se je premier Borut Pahor sestal s predstavniki novinarskih aktivov. Dogovorili so se, da bo vlada v prihodnji zakon o medijih vključila tudi določbo, po kateri bi bilo za imenovanje odgovornih urednikov nujno obvezujoče soglasje 65 odstotkov navzočih novinarjev.

 

 

Zakon o medijih bo pripravljen do konca septembra ali začetka oktobra, v državnem zboru pa bi ga lahko sprejeli še pred božičem.

Razpravljali so tudi o določbah, ki bi zagotovile večjo preglednost pri lastništvu medijev. Premier je napovedal, da bodo v novem zakonu določbe, ki določajo nakupe medijskih hiš v Sloveniji, strožje, nepravilnosti pa ostreje sankcionirane.

Novinar Večera Matija Stepišnik je po sestanku povedal, da je zdaj na potezi ministrstvo za kulturo: "Kaj od tega, kar je bilo dogovorjeno oziroma je bilo dogovorjeno na neki načelni ravni, bo vključeno v osnutek zakona o medijih, pa bomo še videli.''

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.