Vlada, Cerar in SMC strmoglavljajo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Priljubljenost vlade Mira Cerarja strmoglavila. Premierjevo stranko pa je prehitela SDS.
Oglej si celoten članek

Vlado Mira Cerarja kot uspešno ocenjuje le 18,1 odstotka anketiranih v javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo za POP TV in časnik Dnevnik opravlja agencija Ninamedia. To je tretjina manj kot ob prvem merjenju njene podpore prejšnji mesec. 

Da vlada svoje delo opravlja neuspešno, ocenjuje 70,4-odstotka anketirancev, 11,5 odstotka vprašanih pa je odgovorilo z ne vem.

SDS bi na volitvah danes zmagala s 14,5-odstotno podporo, največja parlamentarna stranka SMC pa bi dobila 13,8 odstotka, medtem ko je še prejšnji mesec imela 18,5 odstotka podpore. Prav tako izgublja podporo SD, ima le še 8,7-odstotno podporo.

Na četrtem mestu je Združena levica, dobila bi osem odstotkov glasov, medtem ko podpora upada stranki DeSUS, ki je od oktobra izgubila kar tri odstotne točke. Na slabšem kot oktobra je s 4,4-odstotno podporo tudi NSi. Zavezništvo Alenke Bratušek je še kar na dnu, dobili bi 0,7 odstotka glasov.

Pahor se je vrnil na prestol

Medtem pa se je na prvo mesto najbolj priljubljenih politikov vrnil predsednik republike Borut Pahor. Evropska poslanka Tanja Fajon, ki je na prvem mestu kraljevala pretekli mesec, je zdaj druga. Tretji je predsedujoči SD Dejan Židan, s slabšimi ocenami kot oktobra, novinka na lestvici, na četrtem mestu, je evropska komisarka Violeta Bulc.

Premier Miro Cerar še kar drsi po lestvici, podpora mu pada in je na petem mestu. Šesti je nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, svoj položaj je nekoliko okrepila predsednica NSi Ljudmila Novak, osmi je evropski poslanec Lojze Peterle, deveta poslanka ZL Violeta Tomič in deseti predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Anketo je Ninamedia opravila na vzorcu 700 oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 10:28 24. November 2014.

    A res mislite da bodo ljudje v nedogled nasedali provokacijam, da je vlada SDS kriva za stanje v SLO? Oprostite, …

  • 09:30 24. November 2014.

    Malo bo treba pogledati nazaj v zgodovino. Vodenje SDS je JJ prevzel l.1993, pred tem, l.1992 pa je Drnovšek postal …

  • 09:12 24. November 2014.

    Papagaj! Večino časa so vladali tvoji levaki!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.