Vlada in sindikati čedalje bliže

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ob deseti uri sta se spet sešli vladna in sindikalna stran na temo rezov v plače javnih uslužbencev. Za znižanje regresa se niso dogovorili, pravi Ogrizek.
Oglej si celoten članek

"Prišli smo do nekih točk, da smo z vlado blizu 90 oziroma 95 odstotkom, da se bomo nekako uspeli dogovoriti in sprejeti ukrepe. Vsaj upam, da bo tako," je dejal Aleksander Ogrizek, predsednik sindikata poklicnih gasilcev.

Ogrizek nam je povedal še, da sindikati niso pristali na znižanje regresov. Še vedno pa imajo težave z linearnim in kompresijskim znižanjem plač. "Bilo je rečeno sedemdeset odstotkov takoj, trideset pa v oktobru, ter da regres ostane takšen, kot je. Malce težav imamo z uskladitvijo znižanja plač. Ne vemo še, koliko bi vzeli tistim z najnižjimi in tistim z najvišjimi."

Pozvali so ga k umiritvi

Po besedah Ogrizka so pogajanja za nekaj čas prekinili in pozvali ministra Andreja Vizjaka, naj ne blati sindikatov. V petek jim je namreč na pogajanjih dejal, kaj se pritožujejo: "Šli bi na volitve in bi zmagali." Očital pa jim je tudi, da so se pogajali s figo v žepu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:39 7. Maj 2012.

    Še vedno ne razumem zakaj naj bi imeli delavci v javnem sektorju več pravic kot delavci v privat sektorju?<br /> …

  • 16:18 7. Maj 2012.

    Tistim ki imajo višje plače od 2500€ znižat na 2500€ ostalim pa pustit, pa se bo našparalo da še sami …

  • 14:46 7. Maj 2012.

    Lej nisem noben genij pa jankovič nima z mano nobene povezave.Če pa si ti pod Majerjevim pritiskom pa ti jaz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.