Vlada nam ukinja prosta dneva

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med varčevalnimi ukrepi vlade je tudi ukinitev dveh dela prostih dni. Delovni bi bil lahko že letošnji drugi maj, je dejal Janša.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo Finance, bo vlada v okviru varčevalnih ukrepov ukinila dva dela prosta dneva. Tako naj bi bila odslej 2. januar in 2. maj delovna dneva.

S tem naj bi tudi spodbudili gospodarsko rast: znižali bi se stroški vnovičnega zagona proizvodnje in povečala bi se produktivnost podjetij.

V evropskih državah sta sicer 2. januar in 2. maj po večini delovna dneva.

Janez Janša je za TV Slovenija zvečer dejal, da če bo sprememba zakona o praznikih sprejeta kmalu, bo delovni že letošnji drugi maj.

A, kot pravi Janša, to ni samo odvisno od vlade, ampak tudi od hitrosti spreminjanja zakona v parlamentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 48

  • Lia
    19:06 24. Marec 2012.

    BRAVO ENOLA, SE STRINJAM

  • 16:05 24. Marec 2012.

    25. junij in 26. december ukinit!!! Teh praznikov ne rabimo več, če že mormo izbirat, banda pokvarjena! Takrat so proslave, …

  • 10:24 24. Marec 2012.

    Ja veš on je naučen na puške, pa misli , da ne smejo stati predolgo konzervirane! Ta bedak od JJ …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.