Slovenija
31 ogledov

Vlada nam ukinja prosta dneva

Delo ulica Shutterstock
Med varčevalnimi ukrepi vlade je tudi ukinitev dveh dela prostih dni. Delovni bi bil lahko že letošnji drugi maj, je dejal Janša.

Kot poročajo Finance, bo vlada v okviru varčevalnih ukrepov ukinila dva dela prosta dneva. Tako naj bi bila odslej 2. januar in 2. maj delovna dneva.

S tem naj bi tudi spodbudili gospodarsko rast: znižali bi se stroški vnovičnega zagona proizvodnje in povečala bi se produktivnost podjetij.

V evropskih državah sta sicer 2. januar in 2. maj po večini delovna dneva.

Janez Janša je za TV Slovenija zvečer dejal, da če bo sprememba zakona o praznikih sprejeta kmalu, bo delovni že letošnji drugi maj.

A, kot pravi Janša, to ni samo odvisno od vlade, ampak tudi od hitrosti spreminjanja zakona v parlamentu.

Komentarjev 48
  • Lia 19:06 24.marec 2012.

    BRAVO ENOLA, SE STRINJAM

  • Maxximus 16:05 24.marec 2012.

    25. junij in 26. december ukinit!!! Teh praznikov ne rabimo več, če že mormo izbirat, banda pokvarjena! Takrat so proslave, ki niso poceni, mimgrede...banda se pa hodi tja kazat v novih kostimih...js s svojimi 10 let starimi kavbojkami tak ne ...prikaži več morem it...Vso dostojanstvo so nam vzeli, teh praznikov torej ne rabim več...

  • Žurnalček 10:24 24.marec 2012.

    Ja veš on je naučen na puške, pa misli , da ne smejo stati predolgo konzervirane! Ta bedak od JJ še NIKOLI V NOBENI FABRIKI ni delal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1