Vlada ne priznava sporazuma

Foto: Žurnal24
Pogajanja s Prahovimi policisti padla v vodo. Vlada ni potrdila v sredo parafiranega sporazuma. V sindikatu ne vedo, zakaj.
Oglej si celoten članek

Vlada ni potrdila sporazuma s policijskim sindikatom. Kot nam je povedal Branko Prah, ki vodi Policijski sindikat Slovenije (PSS), ne vedo, zakaj se je vlada odločila, da ne podpiše sporazuma, predvsem zato ker je do parafiranja že prišlo.

O sporazumu je danes odločal tudi Svet sinidkata. „Na Svetu smo danes imeli že pripravljen sklep, da sporazum podpišemo,“ pravi Prah in dodaja, da bodo zdaj stavko nadaljevali. Stavkovni odbor se bo znova sešel po praznikih in takrat bodo tudi odločali o morebitnem zaostrovanju.

Želijo sistemsko reševanje
Kot je dejala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, želijo problem plač v javnem sektorju rešiti sistemsko, za vse skupine enako.

Vlada se je seznanila s protesti sindikatov posameznih poklicnih skupin, ocenili so, da parcialno urejanje vprašanja plač za posamezne poklicne skupine ni ustrezno.n

Spomnimo – Policijski sindikat Slovenije ni del skupine sindikatov javnega sektorja, ki jih vodi Janez Posedi, in stavke sploh ni prekinil. Pogajanja v zadnjih dneh so prinesla sporazum, na katerem so manjkali še podpisi tako vladne kot sindikalne strani. Očitno je zdaj tudi ta padel v vodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.