Slovenija
16 ogledov

Vlada ne priznava sporazuma

Žurnal24 main
Pogajanja s Prahovimi policisti padla v vodo. Vlada ni potrdila v sredo parafiranega sporazuma. V sindikatu ne vedo, zakaj.

Vlada ni potrdila sporazuma s policijskim sindikatom. Kot nam je povedal Branko Prah, ki vodi Policijski sindikat Slovenije (PSS), ne vedo, zakaj se je vlada odločila, da ne podpiše sporazuma, predvsem zato ker je do parafiranja že prišlo.

O sporazumu je danes odločal tudi Svet sinidkata. „Na Svetu smo danes imeli že pripravljen sklep, da sporazum podpišemo,“ pravi Prah in dodaja, da bodo zdaj stavko nadaljevali. Stavkovni odbor se bo znova sešel po praznikih in takrat bodo tudi odločali o morebitnem zaostrovanju.

Želijo sistemsko reševanje
Kot je dejala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, želijo problem plač v javnem sektorju rešiti sistemsko, za vse skupine enako.

Vlada se je seznanila s protesti sindikatov posameznih poklicnih skupin, ocenili so, da parcialno urejanje vprašanja plač za posamezne poklicne skupine ni ustrezno.n

Spomnimo – Policijski sindikat Slovenije ni del skupine sindikatov javnega sektorja, ki jih vodi Janez Posedi, in stavke sploh ni prekinil. Pogajanja v zadnjih dneh so prinesla sporazum, na katerem so manjkali še podpisi tako vladne kot sindikalne strani. Očitno je zdaj tudi ta padel v vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.