Vlada potrdila pogajalska izhodišča

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada je na današnji seji potrdila pogajalska izhodišča za pogajanja s policijskima sindikatoma glede aneksa h kolektivni pogodbi za policiste.
Oglej si celoten članek

Za pogajanja je sicer vlada že na prejšnji seji imenovala pogajalsko skupino pod vodstvom državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Roberta Marolta. Sogovorniki pa so se v začetku tedna že sestali.

Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije sta maja letos zagrozila z referendumom o zakonu za uravnoteženje javnih financ, če vlada ne bo izpolnila nekaterih njihovih dolgoletnih zahtev. 30. maja je vladi s sindikatoma uspelo doseči sporazum, referendumska pobuda pa je bila umaknjena.

V sporazumu je bila zapisala tudi določba, da bodo vlada in sindikati do 30. septembra podpisali aneks h kolektivni pogodbi za policiste. Ker se to do takrat ni zgodilo, se je svet PSS 1. oktobra preimenoval v stavkovni odbor. Rok za pripravo aneksa pa je bil, kot je navedeno v sporočilu po seji vlade, nato na podlagi dogovora s sindikatoma podaljšan do 30. novembra 2012.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.