Slovenija
12 ogledov

Vlada potrdila pogajalska izhodišča

robert marolt bobo Žurnal24 main
Vlada je na današnji seji potrdila pogajalska izhodišča za pogajanja s policijskima sindikatoma glede aneksa h kolektivni pogodbi za policiste.

Za pogajanja je sicer vlada že na prejšnji seji imenovala pogajalsko skupino pod vodstvom državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Roberta Marolta. Sogovorniki pa so se v začetku tedna že sestali.

Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije sta maja letos zagrozila z referendumom o zakonu za uravnoteženje javnih financ, če vlada ne bo izpolnila nekaterih njihovih dolgoletnih zahtev. 30. maja je vladi s sindikatoma uspelo doseči sporazum, referendumska pobuda pa je bila umaknjena.

V sporazumu je bila zapisala tudi določba, da bodo vlada in sindikati do 30. septembra podpisali aneks h kolektivni pogodbi za policiste. Ker se to do takrat ni zgodilo, se je svet PSS 1. oktobra preimenoval v stavkovni odbor. Rok za pripravo aneksa pa je bil, kot je navedeno v sporočilu po seji vlade, nato na podlagi dogovora s sindikatoma podaljšan do 30. novembra 2012.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.