Vlada z novo odločitvijo glede energentov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vlada je nedavno sprejela dodatne ukrepe za pomoč gospodarstvu. Spremenjena je bila novela zakona zaradi cene elektrike in zemeljskega plina.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočil državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Dejan Židan, bo vlada podvojila pomoč slovenskemu gospodarstvu zaradi visoke cene elektrike in zemeljskega plina. "To pomeni, da se nova številka ne giblje več okoli 40 milijonov, ampak okoli 86 milijonov evrov," je povedal. 

Vlada je dvignila tudi odstotek pomoči subvencioniranja energetskih stroškov, in sicer s 30 na 50 odstotkov. "Prav tako se je odločila, da v shemo pomoči vključi sektor kmetijstva in ribištva ter tiste zavode in društva, ki opravljajo gospodarsko dejavnost," je v izjavi za javnost po seji vlade sporočil državni sekretar. Iz zbirke prejemnikov je bil izločen celotni finančni sektor. 

Prav tako so se odločili, da s šestimi milijoni dokapitalizirajo Slovenski podjetniški sklad z namenom, da je ta sklad na voljo slovenskemu gospodarstvu v obliki likvidnih posojil, v kolikor jih potrebujejo. 

Židan se je na novinarski konferenci opravičil Ekonomsko-socialnemu svetu, ker jim predlog novele zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina pošiljajo naknadno. Kot je pojasnil, jim namreč takšna časovnica omogoča, da bodo lahko izplačila gospodarstvu pravočasna.

Ekonomsko-socialni svet bo sicer predlog vladne novele obravnaval na petkovi seji.

Slovenija Lekarniška zbornica: če ne bi kršili zakonodaje, ne bi bilo zdravil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:20 22. September 2022.

    Vlada očitno dela, medtem ko jo opozicija, onemogoča in ruši. Zelo državotvorno in konstruktivno še posebno po, izgubljenih volitvah.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.