Vladni načrt za javni sektor

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Vlada je naredila zapleten načrt, kako pripraviti sindikate javnega sektorja, da pristanejo na zamrznitev plač. Pahor znova sporoča državljanom, da je na koncu tunela luč.
Oglej si celoten članek

"Vlada je iskala kompromis med pravnimi možnostmi in pogoji sindikatov," pravi ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Odločitev vlade je zato naslednja, spremenila je odstotek, ki je potreben za veljavnost dogovora med vlado in sindikati o zamrznitvi plačne reforme.

Reprezentativne sindikate bodo tako znova pozvali k podpisu glede zamrznitve plač. Podpisati jo mora 15 sindikatov od 29. Če ne bo zadosti podpisov, bo naslednja stopnja, da vlada preveri, ali so morebiti pogodbo podpisali štirje reprezentativni sindikati, katerih skupno število članstva presega 40 odstotkov zaposlenih v javnem sektorju. Če bo to izpolnjeno, dogovor velja.

Luč na koncu tunela
"Na koncu tunela je luč,"
pa vsem državljanom sporoča premier Borut Pahor.

Izpostavil je današnjo dobro novico, da slovensko gospodarstvo končno okreva, seveda pa ga zdaj ne smemo preobremeniti. "Z večino zaposlenih v javnem sektorju ugotavljamo, da ta trenutek ni mogoče zviševati plač," pravi Pahor. S tem misli na sindikate javnega sektorja, ki so pristali na dogovor z vlado, po drugi strani pa je skupina pod vodstvom Janeza Posedija za 27. september napovedala stavko.

Pahor pravi, da se mu tudi izpolnjujejo želje, ki jih je izrekel lanski božič; višja gospodarska rast in nižja brezposelnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.