Vlak oplazil tovornjak, poškodovani dve ženski

Foto: PGE Celje Nesreča tovornjak Foto: PGE Celje Nesreča tovornjak Foto: PGE Celje Nesreča tovornjak Foto: PGE Celje Nesreča tovornjak Foto: PGE Celje Nesreča tovornjak
Na Bregu pri Polzeli naj bi vlak oplazil tovornjak. Poškodovani sta bili dve ženski.
Oglej si celoten članek

Ob 13.12 je na železniškem prehodu v Bregu pri Polzeli v občini Polzela prišlo do nesreče. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri evakuaciji ljudi iz vlaka ter z absorbenti posuli iztekle motorne tekočine in prečrpavali iz tovornjaka okoli 200 litrov nafte, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kot smo uspeli izvedeti je vlak oplazil tovornjak, ki se ni uspel pravočasno umakniti s tirov. Lažje sta bili poškodovani dve ženski. Je pa gasilcem reševanje oteževal teren, saj je vlak ustavil na brežini in so morali reševati vsakega potnika posebej.

Tiskovni prestavnik Slovenskih železnic Marko Tancar je sicer za zurnal24.si dejal, da ni seznanjen s poškodobami potnikov. Potrdil je, da je prišlo do trka vlaka in tovornjaka. "Vlak je trčil v zadnji del tovornjaka. Progo smo morali zapreti. Za potnike pa smo organizirali avtobusni prevoz."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.