Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Vlak oplazil tovornjak, poškodovani dve ženski

Nesreča tovornjak
1/5
PGE Celje
Na Bregu pri Polzeli naj bi vlak oplazil tovornjak. Poškodovani sta bili dve ženski.

Ob 13.12 je na železniškem prehodu v Bregu pri Polzeli v občini Polzela prišlo do nesreče. Gasilci PGE Celje so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri evakuaciji ljudi iz vlaka ter z absorbenti posuli iztekle motorne tekočine in prečrpavali iz tovornjaka okoli 200 litrov nafte, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Kot smo uspeli izvedeti je vlak oplazil tovornjak, ki se ni uspel pravočasno umakniti s tirov. Lažje sta bili poškodovani dve ženski. Je pa gasilcem reševanje oteževal teren, saj je vlak ustavil na brežini in so morali reševati vsakega potnika posebej.

Tiskovni prestavnik Slovenskih železnic Marko Tancar je sicer za zurnal24.si dejal, da ni seznanjen s poškodobami potnikov. Potrdil je, da je prišlo do trka vlaka in tovornjaka. "Vlak je trčil v zadnji del tovornjaka. Progo smo morali zapreti. Za potnike pa smo organizirali avtobusni prevoz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.