Vlak trčil v tovornjak, proga je zaprta

Foto: Saša Despot vlak
Do trčenja je prišlo na Jurčkovi cesti v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Potniški vlak iz Novega mesta se je ob 10.32 na železniškem prehodu na Jurčkovi cesti zaletel v tovorno vozilo, ki je stalo na prehodu, zavarovanem s polzapornicami. Lažje je poškodovana potnica, na pregled so odpeljali tudi strojevodjo. Proga je za zdaj zaprta. Za potnike je urejen nadomestni prevoz z avtobusi, so sporočili s Slovenskih železnic.

"Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da se je 50 letni voznik tovornega vozila s prikolico zaradi zastojev pred njim nepravilno ustavil na prehodu čez železniško progo in čakal na prosto pot. V tem trenutku je iz smeri Lavrice proti Ljubljani pripeljal vlak, ki je trčil v priklopno vozilo. Priklopno vozilo je odbilo in je trčilo še v drog, ter osebno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri proti železniškemu prehodu. V nesreči sta se lažje poškodovala strojevodja na vlaku in eden izmed potnikov na njem," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.