Slovenija > Črna kronika
1279 ogledov

Vlak trčil v tovornjak, proga je zaprta

vlak Saša Despot
Do trčenja je prišlo na Jurčkovi cesti v Ljubljani.

Potniški vlak iz Novega mesta se je ob 10.32 na železniškem prehodu na Jurčkovi cesti zaletel v tovorno vozilo, ki je stalo na prehodu, zavarovanem s polzapornicami. Lažje je poškodovana potnica, na pregled so odpeljali tudi strojevodjo. Proga je za zdaj zaprta. Za potnike je urejen nadomestni prevoz z avtobusi, so sporočili s Slovenskih železnic.

"Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da se je 50 letni voznik tovornega vozila s prikolico zaradi zastojev pred njim nepravilno ustavil na prehodu čez železniško progo in čakal na prosto pot. V tem trenutku je iz smeri Lavrice proti Ljubljani pripeljal vlak, ki je trčil v priklopno vozilo. Priklopno vozilo je odbilo in je trčilo še v drog, ter osebno vozilo, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri proti železniškemu prehodu. V nesreči sta se lažje poškodovala strojevodja na vlaku in eden izmed potnikov na njem," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.