Strašljivi posnetki ljubljanskih gasilcev po trku vlaka in tovornjaka

Foto: Gasilska brigada Ljubljana vlak nesreča Foto: Gasilska brigada Ljubljana vlak nesreča
Vlak je zadel tovorno vozilo, ki je zapeljalo na železniški prehod.
Oglej si celoten članek

Potniški vlak je danes ob 7.45 med železniškima postajama Ljubljana Rakovnik in Škofljica zadel tovorno vozilo, ki je zapeljalo na železniški prehod, ko je bil ta zaprt s polzapornicami, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Na vlaku je bilo 27 potnikov, po zadnjih podatkih so bili lažje poškodovani trije potniki, strojevodja in voznik tovornjaka.

Obstal na progi, ko so se zapornice spuščale

Policija je po ogledu in zbranih obvestilih dodatno sporočila, da je voznik tovornega vozila, ki je takrat pripeljal iz smeri Dolenjske ceste proti Jurčkovi cesti, obstal na železniški progi, ko so se zapornice že spuščale.

Foto: Gasilska brigada Ljubljana vlak nesreča

Takrat je pripeljal potniški vlak in trčil v desno stran tovornjaka. V nesreči so voznik tovornjaka, strojevodja in trije potniki na vlaku utrpeli lažje telesne poškodbe.

"Danes smo na intervenciji prvič uporabili tudi naš brezpilotni zrakoplov (dron) in tako pridobili sliko nesreče tudi iz zraka. 
Na intervenciji, kjer se je vlak zaletel v tovorno vozilo, smo zavarovali kraj nesreče, skupaj z reševalci oskrbeli poškodovanega voznika tovornega vozila, evakuirali potnike na zbirno mesto, zaščitili vodotok zaradi izlitja, počistili oljne madeže, prečrpali približno 50 litrov goriva in pomagali pri odstranjevanju tovornega vozila," so sporočili ljubljanski gasilci.

xxx

Potniki na nadomestni avtobusni prevoz

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, na kraju so posredovale tudi pristojne službe železnic, so še sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Železniški promet proti Novemu mestu je bil po nesreči zaprt, za potnike so organizirali nadomestni avtobusni prevoz.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:00 26. Maj 2019.

    Ne bo ravno držalo tole napisano ! Kamion ni podrl zaprte rampe , ampak obstal na progi , ker ni …

  • 10:22 26. Maj 2019.

    Tu se je pokazala neizmerna nadutost nekaterih kamionarjev po sistemu "bejž'te, js grem". Nekateri so "Bog i batina" na cesti, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.