Slovenija > Črna kronika
12582 ogledov

Strašljivi posnetki ljubljanskih gasilcev po trku vlaka in tovornjaka

vlak nesreča
1/2
Gasilska brigada Ljubljana
Vlak je zadel tovorno vozilo, ki je zapeljalo na železniški prehod.

Potniški vlak je danes ob 7.45 med železniškima postajama Ljubljana Rakovnik in Škofljica zadel tovorno vozilo, ki je zapeljalo na železniški prehod, ko je bil ta zaprt s polzapornicami, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Na vlaku je bilo 27 potnikov, po zadnjih podatkih so bili lažje poškodovani trije potniki, strojevodja in voznik tovornjaka.

Obstal na progi, ko so se zapornice spuščale

Policija je po ogledu in zbranih obvestilih dodatno sporočila, da je voznik tovornega vozila, ki je takrat pripeljal iz smeri Dolenjske ceste proti Jurčkovi cesti, obstal na železniški progi, ko so se zapornice že spuščale.

vlak nesreča | Avtor: Gasilska brigada Ljubljana Gasilska brigada Ljubljana

Takrat je pripeljal potniški vlak in trčil v desno stran tovornjaka. V nesreči so voznik tovornjaka, strojevodja in trije potniki na vlaku utrpeli lažje telesne poškodbe.

"Danes smo na intervenciji prvič uporabili tudi naš brezpilotni zrakoplov (dron) in tako pridobili sliko nesreče tudi iz zraka. 
Na intervenciji, kjer se je vlak zaletel v tovorno vozilo, smo zavarovali kraj nesreče, skupaj z reševalci oskrbeli poškodovanega voznika tovornega vozila, evakuirali potnike na zbirno mesto, zaščitili vodotok zaradi izlitja, počistili oljne madeže, prečrpali približno 50 litrov goriva in pomagali pri odstranjevanju tovornega vozila," so sporočili ljubljanski gasilci.

Potniki na nadomestni avtobusni prevoz

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, na kraju so posredovale tudi pristojne službe železnic, so še sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Železniški promet proti Novemu mestu je bil po nesreči zaprt, za potnike so organizirali nadomestni avtobusni prevoz.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:00 26.maj 2019.

    Ne bo ravno držalo tole napisano ! Kamion ni podrl zaprte rampe , ampak obstal na progi , ker ni mogel zaradi zamašitve križišča pred njim , nadaljevati prehoda proge. In ker je čakal na progi so se mu zapornice ...prikaži več spustile in ga ujele medse. Mogoče sploh ni opazil , da so se spustile , ni pa mogel zaradi kolone ne naprej ne nazaj. Njegova napaka je bila samo ta , da je zapeljal na prehod , čeprav je videl , da ne bo mogel takoj nadaljevati vožnje.

  • Snežinko 10:22 26.maj 2019.

    Tu se je pokazala neizmerna nadutost nekaterih kamionarjev po sistemu "bejž'te, js grem". Nekateri so "Bog i batina" na cesti, za njih ne velja noben zakon, ponavadi tudi gledajo TV na avtocesti med vožnjo... sreči se je tole končalo brez ...prikaži več žrtev. Upam, da voznik dobi KONKRETNO položnico ter da si je zapomnil za celo življenje in zapisal datum ponovnega rojstva!