Filmski vlom v slovensko veleposlaništvo v Bruslju

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Varnostni alarmi se niso aktivirali.
Oglej si celoten članek

Neznanci so v noči z nedelje na ponedeljek vdrli v slovensko veleposlaništvo v Bruslju. V stavbo veleposlaništva so po informacijah z ministrstva za zunanje zadeve prišli iz sosednje, zapuščene stavbe tako, da so skozi steno izvrtali luknjo.

"Vlomilci so v prostore slovenskega veleposlaništva vstopili skozi steno iz sosednje stavbe. Vlomljeno je bilo v varnostno blagajno, v kateri so večinoma hranjeni dokumenti s konzularnega področja. Po prvem pregledu je bilo ugotovljeno, da niso bili odtujeni nobeni dokumenti, ki bi predstavljali bistveno varnostno tveganje – ugotovljeno je na primer bilo, da so bile odtujene hologramske nalepke, ki se uporabljajo za pečatenje poštnih pošiljk, kar pa ne predstavlja varnostnega tveganja," so sporočili z ministrsva. Luknjo so v ponedeljek, ob prihodu v službo, odkrili zaposleni.

Prostori slovenskega veleposlaništva so sicer varovani z alarmi in video nadzornim sistemom. Varnostni alarmi se, čeprav niso bili onesposobljeni, niso sprožili, prav tako jih niso posnele varnostne kamere.

Odnesli hologramske nalepke

Preiskava še poteka, prav tako na veleposlaništvu skušajo ugotoviti, zakaj se niso sprožili varnostni alarmi. Belgijskim policistom so se pridružili slovenski.

Delovanje veleposlaništva je bilo delno moteno le v ponedeljek in torek, ko so v prostorih veleposlaništva potekale forenzične preiskave s strani slovenskih in belgijskih varnostnih organov. Nekaterim uslužbencem veleposlaništva je za ta dva dni bilo odrejeno delo od doma. Danes pa veleposlaništvo že deluje nemoteno.

Vlomi na veleposlaništva se v Bruslju kar vrstijo ...

Koliko vlomilcev je bilo na delu, še ni znano, je pa po neuradnih podatkih to že tretji vlom, v katero od veleposlaništev v Bruslju letos. Lani naj bi bilo vlomov na veleposlaništva v belgijski prestolnici pet, med njimi vlom na veleposlaništvo Švedske, ki so ga prav tako izvedli iz sosednje stavbe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:53 10. Avgust 2017.

    hrvati,100%,iščejo kako bomo pritiskali na njih zaradi arbitraže,mogoče sam vlom načrtovan in podstavljene prisluškovalne naprave,treba vse preveriti,samo,čudno,prisluškovanje pri arbitraži,sumljiva smrt …

  • 12:03 10. Avgust 2017.

    Hologramske nalepke... ja itak, saj kaj bolj kočljive stvari ne bodo objavili in se smešili.

  • 09:46 10. Avgust 2017.

    To z nalepkami me asocira na zgodbo iz Hrvaške in tiskarske stroje .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.