Vlomilec v predalu našel 10 tisočakov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Neznani tat se verjetno ni nadejal tako bogatega plena, na katerega je naletel včeraj v stanovanjski hiši v okolici Maribora. Vanjo je vlomil v popoldanskem času.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili mariborski policisti, je neznanec v času med 16.30 in 20.30 z neznanim orodjem na vzvod najprej odprl balkonska vrata v pritličju hiše, nato pa v dnevni sobi v denarnici najprej našel sto evrov gotovine ter jih seveda vzel s seboj.

V nočni omarici je nato našel še za okoli sto evrov gotovine, v omari pa še 60 do 70 evrov.

Prva terna pa ga je čakala v delovni sobi, kjer je v predalu pisalne mize dobil kuverto s kar 10 tisoč evri. Za vsak slučaj je pobrskal še po otroški sobi, kjer je v predalu vitrine naletel na verižico Swarovski, več kosov zlatnine in srebrnine ter Swarovski kristalov. S plenom je nato izginil v noč.

Lastnik je oškodovan za okoli 15 tisoč evrov.

Kaj svetuje policija:

  • Vgradite ojačana ali posebna protivlomna in protipožarna vhodna vrata, opremljena s kakovostnimi ključavnicami, kukalom, zaščitnim okovjem in ščitom proti lomljenju ključavnic.
  • Če je stanovanje v pritličju, okna zaščitite z varovalnimi folijami in mehansko zaščito na okenskih krilih.
  • Na hiši namestite senzorsko luč.
  • Vgradite kakovostno alarmno napravo, vezano na lokalno signalizacijo (luč, sireno, mobitel, pozivnik ipd.) in, če je le mogoče, tudi na varnostno podjetje, ki bo posredovalo v primeru javljanja vloma ali poskusa vloma.
  • Vrednejše predmete hranite v doma vgrajenem sefu ali v bančnih ustanovah. 
  • O vgrajeni alarmni napravi obvestite sosede in objekt označite z nalepkami, ki opozarjajo nanjo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.