Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Vlomilec v predalu našel 10 tisočakov

Vlomilec Shutterstock
Neznani tat se verjetno ni nadejal tako bogatega plena, na katerega je naletel včeraj v stanovanjski hiši v okolici Maribora. Vanjo je vlomil v popoldanskem času.

Kot so sporočili mariborski policisti, je neznanec v času med 16.30 in 20.30 z neznanim orodjem na vzvod najprej odprl balkonska vrata v pritličju hiše, nato pa v dnevni sobi v denarnici najprej našel sto evrov gotovine ter jih seveda vzel s seboj.

V nočni omarici je nato našel še za okoli sto evrov gotovine, v omari pa še 60 do 70 evrov.

Prva terna pa ga je čakala v delovni sobi, kjer je v predalu pisalne mize dobil kuverto s kar 10 tisoč evri. Za vsak slučaj je pobrskal še po otroški sobi, kjer je v predalu vitrine naletel na verižico Swarovski, več kosov zlatnine in srebrnine ter Swarovski kristalov. S plenom je nato izginil v noč.

Lastnik je oškodovan za okoli 15 tisoč evrov.

Kaj svetuje policija:

  • Vgradite ojačana ali posebna protivlomna in protipožarna vhodna vrata, opremljena s kakovostnimi ključavnicami, kukalom, zaščitnim okovjem in ščitom proti lomljenju ključavnic.
  • Če je stanovanje v pritličju, okna zaščitite z varovalnimi folijami in mehansko zaščito na okenskih krilih.
  • Na hiši namestite senzorsko luč.
  • Vgradite kakovostno alarmno napravo, vezano na lokalno signalizacijo (luč, sireno, mobitel, pozivnik ipd.) in, če je le mogoče, tudi na varnostno podjetje, ki bo posredovalo v primeru javljanja vloma ali poskusa vloma.
  • Vrednejše predmete hranite v doma vgrajenem sefu ali v bančnih ustanovah. 
  • O vgrajeni alarmni napravi obvestite sosede in objekt označite z nalepkami, ki opozarjajo nanjo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.