Vložili 200 tisoč, dobili nič

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z goljufijo ob denar spravil 15 ljudi.
Oglej si celoten članek

Kranjski kriminalisti so zaradi goljufije kazensko ovadili 59-letnega moškega iz okolice Bohinja, ki je od leta 2005 z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin o varnih in donosnih naložbah v sitemu medvalutnega trgovanja spravil v  zmoto 15 ljudi. V svojo škodo so v njegove posle vložili več kot 200 tisoč evrov.

Obljubljenih donosov, ki naj bi znašali do 70 odstotkov vložka, vlagatelji niso nikoli videli. Osumljenec sredstev tudi nikoli ni vlagal v forex posle, kot je napovedal, temveč jih je namenil zlasti naložbam v nepremičnine. "Oškodovancem  je izročil tudi neizpolnjeno  menico, s katero je zagotavljal vračilo izročenega denarja, ki pa ob poskusu unovčitve ni imela kritja," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj.

Osumljenec je s tovrstnimi goljufijami v preteklosti zavedel še več drugih oškodovancev in si tako pridobil za okrog milijon evrov protipravne premoženjske koristi.

Za kaznivo dejanje mu grozi do osem let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.