Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Vložili 200 tisoč, dobili nič

denar bankovci evri kovček Shutterstock
Z goljufijo ob denar spravil 15 ljudi.

Kranjski kriminalisti so zaradi goljufije kazensko ovadili 59-letnega moškega iz okolice Bohinja, ki je od leta 2005 z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin o varnih in donosnih naložbah v sitemu medvalutnega trgovanja spravil v  zmoto 15 ljudi. V svojo škodo so v njegove posle vložili več kot 200 tisoč evrov.

Obljubljenih donosov, ki naj bi znašali do 70 odstotkov vložka, vlagatelji niso nikoli videli. Osumljenec sredstev tudi nikoli ni vlagal v forex posle, kot je napovedal, temveč jih je namenil zlasti naložbam v nepremičnine. "Oškodovancem  je izročil tudi neizpolnjeno  menico, s katero je zagotavljal vračilo izročenega denarja, ki pa ob poskusu unovčitve ni imela kritja," je pojasnil Bojan Kos s PU Kranj.

Osumljenec je s tovrstnimi goljufijami v preteklosti zavedel še več drugih oškodovancev in si tako pridobil za okrog milijon evrov protipravne premoženjske koristi.

Za kaznivo dejanje mu grozi do osem let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.