Vnovič: koliko država plačuje Senici?

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Poslanec SDS Tanko vlado znova sprašuje, katera podjetja, ki so tudi v državni lasti, poslujejo z odvetniško pisarno Senica.
Oglej si celoten članek

"Glede na to, da ste od I. J. Pogačarja zahtevali razkritje pogodbe celo s Hypo Banko, ne bi smeli imeti nikakršnih težav s pridobitvijo podatkov za odgovore na navedena vprašanja," utemeljuje svoje vprašanje vladi poslanec SDS Jože Tanko.

Zanima ga, katera podjetja, ki so tudi v lasti države ali pa Kapitalske oziroma Odškodninske družbe, imajo sklenjene pogodbe z odvetniški pisarno Mira Senice, partnerja notranje ministrice Katarine Kresal, kdaj so bile pogodbe sklenjene, za koliko časa, zakaj, kakšni so finančni pogoji in koliko je bilo že plačano pisarni Senica.

Vlada je sicer Tanku že poslala en odgovor, a z njim ni bil zadovoljen. V odgovoru je namreč zapisala, da ne more posredovati podatkov za podjetja, ker je nadzor v pristojnosti nadzornih svetov. "Tako v prilogi posredujemo le podatke o pogodbah, ki jih imajo z navedeno odvetniško pisarno sklenjena ministrstva, njihovi organi v sestavi in vladne službe," se je še glasil odgovor. Vlada je tako pred dobrim tednom potrdila le, da je odvetniška pisarna Senica za ministrstvo za kulturo pripravila sklep za razrešitev direktorice filmskega sklada, za kar mu je ministrstvo lani plačalo 1.469 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.