Slovenija
7 ogledov

Vnovič: koliko država plačuje Senici?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Poslanec SDS Tanko vlado znova sprašuje, katera podjetja, ki so tudi v državni lasti, poslujejo z odvetniško pisarno Senica.

"Glede na to, da ste od I. J. Pogačarja zahtevali razkritje pogodbe celo s Hypo Banko, ne bi smeli imeti nikakršnih težav s pridobitvijo podatkov za odgovore na navedena vprašanja," utemeljuje svoje vprašanje vladi poslanec SDS Jože Tanko.

Zanima ga, katera podjetja, ki so tudi v lasti države ali pa Kapitalske oziroma Odškodninske družbe, imajo sklenjene pogodbe z odvetniški pisarno Mira Senice, partnerja notranje ministrice Katarine Kresal, kdaj so bile pogodbe sklenjene, za koliko časa, zakaj, kakšni so finančni pogoji in koliko je bilo že plačano pisarni Senica.

Vlada je sicer Tanku že poslala en odgovor, a z njim ni bil zadovoljen. V odgovoru je namreč zapisala, da ne more posredovati podatkov za podjetja, ker je nadzor v pristojnosti nadzornih svetov. "Tako v prilogi posredujemo le podatke o pogodbah, ki jih imajo z navedeno odvetniško pisarno sklenjena ministrstva, njihovi organi v sestavi in vladne službe," se je še glasil odgovor. Vlada je tako pred dobrim tednom potrdila le, da je odvetniška pisarna Senica za ministrstvo za kulturo pripravila sklep za razrešitev direktorice filmskega sklada, za kar mu je ministrstvo lani plačalo 1.469 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.