Vodilo bo nestrankarska opredelitev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gibanje za Slovenijo, ki bo v soboto imelo ustanovni zbor, bo vztrajalo pri nestrankarski opredelitvi.
Oglej si celoten članek

Gibanje po besedah Gorazda Drevenška združuje nestrankarske župane in civilne skupine, slednje pa so tudi večinski del nastajajočega gibanja. Ob tem je dodal, da bodo dosledno vztrajali pri svoji nestrankarski opredelitvi. Vrata gibanja bodo tako zaprta za posameznike, ki so dejavni v strankah. Po Drevenškovih besedah se bo gibanje izogibalo tudi posameznikom, ki so se ali se še vedno pojavljajo v različnih aferah.

Zavrnil je namigovanja o povezanosti z Gibanjem za trajnostni razvoj Slovenije in s stranko, ki je izšla iz tega gibanja.

Za poslanske sedeže se bodo potegovali v vseh volilnih enotah. Že na ustanovnem zboru bo gibanje oblikovalo volilni štab, kandidatno listo pa bo potrdilo na posebni volilni konvenciji. Glavno prednost gibanja Drevenšek vidi prav v povezavi civilne družbe z operativno sposobnostjo županov.

Kot ključno programsko vsebino gibanja Drevenšek navaja prizadevanje za izhod države iz krize. Glede tega gibanje stavi na človeške, gospodarske in kulturne potenciale, ki jih ima Slovenija. Po Drevenškovih besedah spopad s krizo ne bo uspešen, če bo domača politika tudi v prihodnje v službi zasebnih interesov.

Drevenšek je še spomnil, da je prva pobuda za ustanovitev gibanja prišla s strani bohinjskega župana Franca Kramarja lansko jesen, kasneje pa so se poleg nestrankarskih županov pobudi pridružile tudi različne civilne skupine. Večina teh, kot pravi Drevenšek, ni registriranih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.