Vodni top bo še počakal

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: Mercedes-Benz)
Na ministrstvu za notranje zadeve so prekinili razpis za nakup novega vodnega topa. Namesto tega oprema za nadzor prometa.
Oglej si celoten članek

Sprememba prioritet
Generalna policijska uprava je namreč ob napovedi krčenja sredstev ponovno preučila prioritete glede vseh načrtovanih nabav za letos. Skladno z novim načrtom vodni top ni več prioriteta. Kot novo prioriteto so določili nakup opreme za nadzor prometa.

Obstoječi vodni top je prispel s servisa in je v voznem stanju.

Negativen odziv javnosti
Na ministrstvu za notranje zadeve bodo postopek javnega naročanja prekinili v skladu z zakonom o javnem naročanju. Na razpis so  prispele tri ponudbe za dobavo specialnega vozila z vodnim topom in izvedbo usposabljanja. Mediji so sicer že poročali, da obstaja možnost, da bi se ministrstvo začasno odpovedalo nabavi topa zaradi varčevanja v času krize in negativnega odziva javnosti. To možnost je v pogovoru za Mladino tedaj potrdila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.