Slovenija
12 ogledov

Vodni top bo še počakal

Slika je simbolična. (Foto: Mercedes-Benz) Žurnal24 main
Na ministrstvu za notranje zadeve so prekinili razpis za nakup novega vodnega topa. Namesto tega oprema za nadzor prometa.

Sprememba prioritet
Generalna policijska uprava je namreč ob napovedi krčenja sredstev ponovno preučila prioritete glede vseh načrtovanih nabav za letos. Skladno z novim načrtom vodni top ni več prioriteta. Kot novo prioriteto so določili nakup opreme za nadzor prometa.

Obstoječi vodni top je prispel s servisa in je v voznem stanju.

Negativen odziv javnosti
Na ministrstvu za notranje zadeve bodo postopek javnega naročanja prekinili v skladu z zakonom o javnem naročanju. Na razpis so  prispele tri ponudbe za dobavo specialnega vozila z vodnim topom in izvedbo usposabljanja. Mediji so sicer že poročali, da obstaja možnost, da bi se ministrstvo začasno odpovedalo nabavi topa zaradi varčevanja v času krize in negativnega odziva javnosti. To možnost je v pogovoru za Mladino tedaj potrdila tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.