Vodovod tik pred razpadom

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Obnova. Pet občin v skupno kandidaturo za pridobitev deset milijonov evropskih sredstev.
Oglej si celoten članek

“Krvavški sistem je treba obnoviti – je tik pred razpadom,” je na včerajšnjem slavnostnem podpisu skupne vloge za pridobitev evropskih sredstev dejal cerkljanski župan Franc Čebulj. Projekt, po trenutnih ocenah vreden blizu 20 milijonov evrov, bo zajel pet občin.

Širok pomen

Nekaj manj kot osem milijonov evrov naj bi prispevale sopodpisnice, občine Cerklje, Šenčur, Kranj, Komenda in Vodice. “Novi vodovodni sistem bo zagotovil nemoteno ustrezno oskrbo za 28 tisoč prebivalcev,” je povedal Čebulj. Projekt predvideva 31 kilometrov vodovodnega omrežja ter več vodovodnih objektov in vodohramov.

Gradbeno dovoljenje so že pridobili. Do novega leta pričakujejo pozitivno odločbo o dodelitvi evropskih sredstev v višini dobrih deset milijonov evrov. Sledil bo razpis za izvajalca. Graditi naj bi začeli v drugi polovici prihodnjega leta, končali pa leta 2014. “Sem optimist. Malo me je strah le gospodarske krize in majhne konkurence med gradbeniki; projekt bo s tem dražji,” je še dejal Čebulj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.