Slovenija
17 ogledov

Vodovod tik pred razpadom

Cerklje Iztok Golob
Obnova. Pet občin v skupno kandidaturo za pridobitev deset milijonov evropskih sredstev.

“Krvavški sistem je treba obnoviti – je tik pred razpadom,” je na včerajšnjem slavnostnem podpisu skupne vloge za pridobitev evropskih sredstev dejal cerkljanski župan Franc Čebulj. Projekt, po trenutnih ocenah vreden blizu 20 milijonov evrov, bo zajel pet občin.

Širok pomen

Nekaj manj kot osem milijonov evrov naj bi prispevale sopodpisnice, občine Cerklje, Šenčur, Kranj, Komenda in Vodice. “Novi vodovodni sistem bo zagotovil nemoteno ustrezno oskrbo za 28 tisoč prebivalcev,” je povedal Čebulj. Projekt predvideva 31 kilometrov vodovodnega omrežja ter več vodovodnih objektov in vodohramov.

Gradbeno dovoljenje so že pridobili. Do novega leta pričakujejo pozitivno odločbo o dodelitvi evropskih sredstev v višini dobrih deset milijonov evrov. Sledil bo razpis za izvajalca. Graditi naj bi začeli v drugi polovici prihodnjega leta, končali pa leta 2014. “Sem optimist. Malo me je strah le gospodarske krize in majhne konkurence med gradbeniki; projekt bo s tem dražji,” je še dejal Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.