Vodovod za pet občin

Foto: Žurnal24 Pogodbo so podpisali Zvonko Lah, Vladimir Prebilič, Franc Škufca, Jože Muhič in
Podpis pogodbe. S pitno vodo bodo na novo ali bolje oskrbeli 11 tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek
Od dobrih 30 milijonov evrov je za Občino Žužemberk namenjenih 13 milijonov.

Žužemberk. Župani občin Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Kočevje, Mirna Peč in Žužemberk so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju in nadaljnjih aktivnostih pri projektu Oskrba prebivalstva s pitno vodo Suhe krajine. Omrežje naj bi bilo zgrajeno do leta 2015.

Pogodba. Nanaša se na pet občin, vključuje pa pripravo in izvedbo projekta Oskrba prebivalstva s pitno vodo Suhe krajine. V njej so opredeljene vse potrebne aktivnosti za prijavo projekta na evropski kohezijski sklad, financiranje izvedbe, lastniška razmerja in odnose v času obratovanja.

Med sabo povezani
Z izgradnjo 200 kilometrov dolgega vodovodnega omrežja bodo skoraj 11 tisoč prebivalcev na novo oskrbeli s pitno vodo ali pa jim oskrbo z njo izboljšali, je povedal Franc Škufca, župan Občine Žužemberk, ki skupaj z Inštitutom za prostorski razvoj iz Ljubljane koordinira projekt. “Projekt je naravnan tako, da se zagotavljajo vodni viri v vseh občinah in se med sabo povezujejo,” je 
pojasnil.

Sofinanciranje

Naložba je vredna dobrih 30 milijonov evrov. Po navedbah Škufce računajo na 85-odstotno sofinanciranje iz kohezijskega sklada in državnega proračuna. “Ob polletju naj bi bila vloga pripravljena in oddana na ministrstvo za okolje in prostor,” je povedal in dodal, da sklep o odobritvi pričakujejo spomladi prihodnje leto.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.