Slovenija
11 ogledov

Vodovod za pet občin

Pogodbo so podpisali Zvonko Lah, Vladimir Prebilič, Franc Škufca, Jože Muhič in Žurnal24 main
Podpis pogodbe. S pitno vodo bodo na novo ali bolje oskrbeli 11 tisoč ljudi.
Od dobrih 30 milijonov evrov je za Občino Žužemberk namenjenih 13 milijonov.

Žužemberk. Župani občin Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Kočevje, Mirna Peč in Žužemberk so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju in nadaljnjih aktivnostih pri projektu Oskrba prebivalstva s pitno vodo Suhe krajine. Omrežje naj bi bilo zgrajeno do leta 2015.

Pogodba. Nanaša se na pet občin, vključuje pa pripravo in izvedbo projekta Oskrba prebivalstva s pitno vodo Suhe krajine. V njej so opredeljene vse potrebne aktivnosti za prijavo projekta na evropski kohezijski sklad, financiranje izvedbe, lastniška razmerja in odnose v času obratovanja.

Med sabo povezani
Z izgradnjo 200 kilometrov dolgega vodovodnega omrežja bodo skoraj 11 tisoč prebivalcev na novo oskrbeli s pitno vodo ali pa jim oskrbo z njo izboljšali, je povedal Franc Škufca, župan Občine Žužemberk, ki skupaj z Inštitutom za prostorski razvoj iz Ljubljane koordinira projekt. “Projekt je naravnan tako, da se zagotavljajo vodni viri v vseh občinah in se med sabo povezujejo,” je 
pojasnil.

Sofinanciranje

Naložba je vredna dobrih 30 milijonov evrov. Po navedbah Škufce računajo na 85-odstotno sofinanciranje iz kohezijskega sklada in državnega proračuna. “Ob polletju naj bi bila vloga pripravljena in oddana na ministrstvo za okolje in prostor,” je povedal in dodal, da sklep o odobritvi pričakujejo spomladi prihodnje leto.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.