Vodstvo ustrahuje delavce?

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Vodstvo Tovarne nogavic Polzela naj bi ustrahovalo delavce.
Oglej si celoten članek

Območno združenje Rdečega križa Žalec je dopoldne med delavce, ki letos še niso prejeli plač, razdeljevalo prehrambene pakete. Kot poroča Radio Celje, pa je prišlo do zapletov. Po besedah sekretarja rdečega križa Matjaža Črešnovarja vodstvo tovarne ni dovolilo, da bi tovornjak pripeljal pakete skozi glavni vhod.

Črešnovar po poročanju 24ur trdi, da vodstvo podjetja delavce ustrahuje, “saj ti delajo pod pritiskom, ob tem pa ne vedo, če bodo sploh dobili plače. Delavci letos plač še niso prejeli. Večina jih je že doma''. Vodstvo naj bi bilo tudi prepričano, da ljudje paketov ne potrebujejo, "ker niso tako ubogi“.

Po besedah sindikalista Srečka Čatra pa naj bi zaposleni že sami pred časom izrazili željo, da jim paketov ne bi delili na tako javen način, piše na spletni strani Radia Celje.

Predsednica uprave Karmen Dvorjak pa je za oddajo SVET povedala, da delavcem ne grozijo z odpovedjo in da je prejela grožnje s smrtjo. "Dobivam grozilna pisma, mimo moje hiše se vozijo in pravijo, da bodo zaklali mojega moža in otroke, mene pa ustrelili. Mislim, da tudi meni v tej situaciji ni enostavno,'' je še pojasnila za SVET in dodala, da je grožnje prijavila policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:22 22. Marec 2014.

    Mirkec, kako si ti pametan "BRE", verjetno boš kandidat v stranki SSDSS,

  • 11:30 22. Marec 2014.

    hlevu nastala panika in direndaj v politiki in na ulicah.

  • 11:28 22. Marec 2014.

    Tekstilna industrija je v Sloveniji že zdavnaj propadla, ne vem zakaj še nekateri ljudje na te vrhu gospodarske družbe vztrajajo. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.