Slovenija
48 ogledov

Vodstvo ustrahuje delavce?

Karmen Dvorjak Mediaspeed.net
Vodstvo Tovarne nogavic Polzela naj bi ustrahovalo delavce.

Območno združenje Rdečega križa Žalec je dopoldne med delavce, ki letos še niso prejeli plač, razdeljevalo prehrambene pakete. Kot poroča Radio Celje, pa je prišlo do zapletov. Po besedah sekretarja rdečega križa Matjaža Črešnovarja vodstvo tovarne ni dovolilo, da bi tovornjak pripeljal pakete skozi glavni vhod.

Črešnovar po poročanju 24ur trdi, da vodstvo podjetja delavce ustrahuje, “saj ti delajo pod pritiskom, ob tem pa ne vedo, če bodo sploh dobili plače. Delavci letos plač še niso prejeli. Večina jih je že doma''. Vodstvo naj bi bilo tudi prepričano, da ljudje paketov ne potrebujejo, "ker niso tako ubogi“.

Po besedah sindikalista Srečka Čatra pa naj bi zaposleni že sami pred časom izrazili željo, da jim paketov ne bi delili na tako javen način, piše na spletni strani Radia Celje.

Predsednica uprave Karmen Dvorjak pa je za oddajo SVET povedala, da delavcem ne grozijo z odpovedjo in da je prejela grožnje s smrtjo. "Dobivam grozilna pisma, mimo moje hiše se vozijo in pravijo, da bodo zaklali mojega moža in otroke, mene pa ustrelili. Mislim, da tudi meni v tej situaciji ni enostavno,'' je še pojasnila za SVET in dodala, da je grožnje prijavila policiji.

Komentarjev 11
  • dragec 12:22 22.marec 2014.

    Mirkec, kako si ti pametan "BRE", verjetno boš kandidat v stranki SSDSS,

  • mirko 11:30 22.marec 2014.

    hlevu nastala panika in direndaj v politiki in na ulicah.

  • mirko 11:28 22.marec 2014.

    Tekstilna industrija je v Sloveniji že zdavnaj propadla, ne vem zakaj še nekateri ljudje na te vrhu gospodarske družbe vztrajajo. V Nemčiji obratujejo še samo tekstilne konfekcijske tovarne z artikli najvišjega cenovnega razreda, vse ostalo je šlo na daljni vzhod. ...prikaži več. Slehrni evro z strani države v to tovarno je vstran vržen denar. To pa ni krivo vodstvo, ampak dejstvo, da je delovna sila in ostali proizvodnji strošek parkrat višji kot na Kitajskem. Sindikati se pa borijo za delovna mesta, kljub temu da vedo, da je to samo potiskanje glave v pesek. V panogah, kjer se ustvarja nizka dodana vrednost, kar v tekstilni tovarni se, ni dolgoročne prihodnosti. Obstali bi samo pod pogojem, da država razbremeni gospodarstvo za polovico in da se strošek delovne sile prepolovi, to je pa samo utopija. Kaj se bo dogajalo z Slovenskim gospodarstvom, nas je pa lahko samo zelo strah, ker se obnašamo po načelu " prilagajat se bomo začeli takrat, ko bo skleda prazna", ko se bo pa to zgodilo bo pa v tem hle