Vodušek presenečen zaradi obtožnice

Foto: Politikis/Žurnal24
Foto: Politikis/Žurnal24
Novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek ni seznanjen z obtožnico zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, ki jo je zoper njega na celjsko sodišče konec oktobra vložilo celjsko tožilstvo.
Oglej si celoten članek

Vodušku ni znano, na podlagi česa bi lahko celjsko tožilstvo vložilo obtožnico, saj zanjo po njegovih besedah ni nobenih elementov. "Vsi akterji v preiskavi so potrdili, da ni bilo nobenega izsiljevanja," je poudaril. To so po njegovih besedah povedali bivši predsednik uprave podjetja Unior Gorazd Korošec, direktor Rhydcona Vinko Stiplovšek in odvetniki odvetniške družbe Gregorovič-Pungartnik ter Jernej Mlinarič.

Prav tako Voduška preseneča, da so to danes mediji objavili, saj niti njegov odvetnik Boštjan Penko niti on sam nista prejel nobene obtožnice s strani celjskega tožilstva.

Ovadbe bo vlagal Vodušek

Bo pa Vodušek v zelo kratkem času vložil kazenske ovadbe, kot je pojasnil, zoper akterje, ki so sprožili "to zgodbo" in tudi zoper odvetniško družbo Gregorovič-Pungartnik. Slednjo bo naznanil tudi odvetniški zbornici zaradi "neetičnega ravnanja in lažne ovadbe".

Po eni strani razume tožilstvo, ker mora upravičiti "nezakonito in protipravno pridržanje oziroma pripor", a jim to ne bo glede na odločitev vrhovnega sodišča o nezakonitem priporu ne bo pomagalo, je dejal Vodušek.

Še enkrat je ponovil, da je bila vsa zgodba oz. "njegova aretacija načrtovana od začetka do konca". Zato bo, kot je napovedal, za nezakonit pripor in za veliko poslovno škodo, ki mu jo je afera povzročila, vložil tudi tožbo proti državi.

Penko obtožnico pričakuje v ponedeljek

Obtožnice ni prejel niti Voduškov zagovornik Boštjan Penko, ki predvideva, da se bo to zgodilo v ponedeljek. Kot je napovedal, bodo zagotovo vložili ugovor, saj se je v preiskavi izkazalo, da Vodušek "ni od nikogar terjal nobenega denarja" v zameno za to, da česa ne bi objavil. "To lahko rečem, da je stoodstotno dokazano. Tako da bomo videli, kaj piše v obtožnici. Vnaprej jo težko komentiram," je še povedal Penko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:46 4. November 2012.

    ja samo v Sloveniji ne moreš odgovarjati zaradi neisponjevanja obveznosti do svojih delavcev ,če imaš kapital...to je le za male …

  • 11:14 3. November 2012.

    Vodušek misli, da je nedosegljiv roki pravice, če je javna oseba, novinar in lastnik kvazi tv Info TV. Če ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.