Vojska bo čistila za seboj

Foto: Žurnal24
Prihodnjo soboto bo Slovenska vojska (SV) očistila nekatera smetišča na svojih zemljiščih ter vadbišče Poček.
Oglej si celoten članek

 

SV je ekološko ozaveščena. Odpadke ločujejo že od leta 2003, na približno 400 zaposlenih pa pride pet ekoloških otokov, s tremi tisočlitrskimi zabojniki. Lani so tako zbrali okoli dva tisoč ton nenevarnih in 400 ton nevarnih odpadkov.

V SV se bodo v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu lotili čiščenja dveh divjih odlagališč na nekdanjem vojaškem poligonu Strmica nad Vrhniko in na zemljišči ob Vojašnici Novo mesto. Očedili bodo tudi osrednji vojaški poligon Poček pri Postojni.

Na Strmici se trenutno nahaja okoli 25 kubičnih metrov odpadkov, v Novem mestu pa okoli 10 kubičnih metrov. Pri obeh odlagališčih gre predvsem za izrabljene pnevmatike, plastenke, avtomobilske kose ipd. V akcijo bodo vključili 75 vojakov in vojakinj, Poček pa bo smeti očistilo okoli 180 pripadnikov in pripadnic SV.

V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, pa bodo sodelovali vsi vojaki in vojakinje, ki takrat ne bodo služili v tujini. Očistili bodo zemljišča, ki so v lasti Morsa, vojašnice, skladišča in druge objekte SV ter neposredno okolico njenih objektov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.