Slovenija
34 ogledov

Vojska bo čistila za seboj

Žurnal24 main
Prihodnjo soboto bo Slovenska vojska (SV) očistila nekatera smetišča na svojih zemljiščih ter vadbišče Poček.

 

SV je ekološko ozaveščena. Odpadke ločujejo že od leta 2003, na približno 400 zaposlenih pa pride pet ekoloških otokov, s tremi tisočlitrskimi zabojniki. Lani so tako zbrali okoli dva tisoč ton nenevarnih in 400 ton nevarnih odpadkov.

V SV se bodo v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu lotili čiščenja dveh divjih odlagališč na nekdanjem vojaškem poligonu Strmica nad Vrhniko in na zemljišči ob Vojašnici Novo mesto. Očedili bodo tudi osrednji vojaški poligon Poček pri Postojni.

Na Strmici se trenutno nahaja okoli 25 kubičnih metrov odpadkov, v Novem mestu pa okoli 10 kubičnih metrov. Pri obeh odlagališčih gre predvsem za izrabljene pnevmatike, plastenke, avtomobilske kose ipd. V akcijo bodo vključili 75 vojakov in vojakinj, Poček pa bo smeti očistilo okoli 180 pripadnikov in pripadnic SV.

V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu, pa bodo sodelovali vsi vojaki in vojakinje, ki takrat ne bodo služili v tujini. Očistili bodo zemljišča, ki so v lasti Morsa, vojašnice, skladišča in druge objekte SV ter neposredno okolico njenih objektov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.